Ondanks een verdienstelijke wedstrijd tegen de kampioen heeft HBBC zaterdagavond verloren van Berkenhof: 55-64De thuisploeg voor de zoveelste keer dit jaar gesterkt door het supporterslegioen startte sterk met een 24-9 in het eerste quart. Ook in het tweede quart bleef de thuisploeg flink scoren maar toen was al duidelijk dat het een moeilijke avond zou worden: 31-26. In het derde quart geraakte Berkenhof op voorsprong: 38-41. Berkenhof diepte die kleine voorsprong verder uit tot 55-64. Het was net zoals in andere wedstrijden opnieuw even 'net niet' geweest. Sponsors en clubbestuur lieten het niet aan hun hart komen. Ze bedankten hiermee de supporters voor hun steun tijdens het seizoen.Na een seizoen eerste provinciale zakt HBBC opnieuw naar tweede.Bestuur en spelers beloven niet bij de pakken te blijven zitten. Het korte verblijf in eerste provinciale smaakt naar meer.Wedstrijdverslag Van: Agnieszka Bednarek [ aan adresboek toevoegen ] Aan: gva.basket.kempen@telenet.be, jefvanassche@hotmail.com, jan.somers4@telenet.be, Dirk Bogaerts , ludo.coenen3@pandora.be CC: Datum: zondag, april 19, 2009 01:41 pm Onderwerp: Verslag HBBC - Berkenhof Verslagje HBBC - Berkenhof 55 - 64 In een vol huis moest Herentals winnen tegen kersvers kampioen Berkenhof om nog kans te hebben op behoud. Het eerste kwart toonde de thuisploeg dan ook veel meer enthousiasme dan de kampioenen uit Mechelen. Met soms wervelend basket walste HBBC over Berkenhof heen, met als resultaat 24 - 9 na het eerste kwart. HBBC zag echter sterkhouder Van Kerkhoven geblesseerd uitvallen. In het begin van het tweede kwart werd het verschil zelfs 19 punten, maar dan trok Berkenhof in zoneverdediging. De kempense motor sputterde en de balverliezen stapelden zich bij de thuisploeg op. De opgebouwde voorsprong smolt als sneeuw voor de zon en aan de rust restte nog 5 punten voorsprong. 31 - 26. Na de pauze probeerde HBBC opnieuw om de zone van Berkenhof te ontwrichten, maar er werd te overhaast gespeeld, met alweer balverliezen tot gevolg. Berkenhof moest nooit het gaspedaal helemaal indrukken om op en over de thuisploeg te gaan. 38 - 41. In het laatste kwart bleken vooral de stress en de angst om te verliezen de grootste tegenstrevers van een alsmaar krampachtiger spelende thuisploeg. Van Beeck leek, met zeven punten op rij, nog even voor een kentering te kunnen zorgen, maar Berkenhof bleef rustig en had uiteindelijk geen moeite met een uitgeblust HBBC, dat moegestreden terug aan de bak moet in tweede provinciale. Punten HBBC: Thys P. 2; Van Kerkhoven 2; Beutels 8; Van Houdt 4; Budts 0; Snyder 0; Van Beeck 10; Hens 15; De Ceuster 12; Mussche 2; Geluyckens 0; Ven den Heuvel; 0